Page 35 - KORAK 2024
P. 35

IZLETI, SREČANJA, PRIGODE ČLANOV



        predstavitev muzeja in se odpravili na-
        zaj v Slovenijo.
          Po  dveh  izobraževalnih  postankih,
        smo že komaj čakali na kosilo, ki smo
        si ga privoščili v Gostilni Krpan v Šmar-
        ju pri Jelšah. Prijazno osebje nam je
        postreglo z res okusno hrano, pa tudi
        osvežilna pijača nam je še kako prija-
        la  po  napornem  in  vročem,  z  novimi
        spoznanji polnem dnevu. Za konec
        smo se torej še malo družili in klepetali
        in se nato prijetno siti in odžejani po-
        časi odpeljali proti Celju, oziroma na-
        šim  domovom.  Upajmo,  da  bodo  tudi
        prihodnji izleti podobno zanimivi kot
        je bil letošnji. Lepo pa bi bilo, da bi se
        mogoče člani društva opogumili in se
        odzvali nekoliko bolj številčno.
                                Aleš Povše  Vodička Muzeja na prostem je povedala veliko zanimivega





        Zadišalo je po kostanju





          Po  lanskoletni  uspešni  izvedbi
        kostanjevega piknika je bilo jasno, da
        bo  treba  stvar  ponoviti.  Letošnji  je
        tako  prinesel  še  boljšo  udeležbo,  kar
        seveda  pomeni,  da  bo  piknik  postal
        vsakoletna tradicija.

          Društvo paraplegikov jugozahodne
        Štajerske  je  v  sredo  23.  oktobra  pred
        svojimi prostori v Celju organiziralo
        kostanjev  piknik,  ki  je  že  malo  dišal
        tudi po noči čarovnic. Lanskoletna prva
        izvedba je imenitno uspela, letošnje
        druženje je lanskoletno še nadgradilo,
        saj se je zbralo še več članov društva in
        njihovih svojcev ter asistentov. Pa tudi
        vreme je kljub slabši napovedi sode-
        lovalo. Nekateri sicer pravijo, da mora   Bilo nas je veliko
        biti  za  kostanj  dovolj  hladno,  da  si  z   kali niso niti napitki, ki na tak dogodek
        njegovim lupljenjem ogrejemo prste in   sodijo, kot so domači mošt ali Vinkova
        roke, nam pa so bolj všeč nekoliko viš-  medica, polega vsega ostalega seveda.
        je temperature.                     Ampak za dobro vzdušje pa poskrbijo
          Za estetsko dekoracijo naših prosto-  predvsem udeleženci, ki uživajo na do-
        rov  so  poskrbele  naše  pridne  punce   godku in takšnih letos ni manjkalo.
        (Ina, Lea in Nataša), ki so imele v rokah   Očitno naš kostanjev piknik postaja
        tudi vse niti organizacije piknika. Pri-  hit  med  našim  članstvom  in  tradicijo
        družila so se tudi dekleta Zavoda Vo-  bo potrebno nadaljevati tudi naslednje
        zim in dogodek je zaživel v polni meri.  leto, smo si delili mnenje vsi, ki smo
          Začelo  se  je  že  s  pripravo  kostanja,   prišli. Pečenje kostanja sledi torej tudi
        ki  so  ga  narezale  udeleženke  piknika,   oktobra naslednje leto.
        za peko pa je poskrbel kostanj mojster                      Aleš Povše
        s svojima dvema bobnoma za peko.
        Polega kostanja smo imeli na voljo še
        številne  prigrizke ter  razne  sladice, ki
        so jih udeleženci prinesli s sabo. Manj-
                                                                                Kostanj mojster


                                                                                              I December 2024  35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40