Page 35 - KORAK 2024
P. 35
IZLETI, SREČANJA, PRIGODE ČLANOV
predstavitev muzeja in se odpravili na-
zaj v Slovenijo.
Po dveh izobraževalnih postankih,
smo že komaj čakali na kosilo, ki smo
si ga privoščili v Gostilni Krpan v Šmar-
ju pri Jelšah. Prijazno osebje nam je
postreglo z res okusno hrano, pa tudi
osvežilna pijača nam je še kako prija-
la po napornem in vročem, z novimi
spoznanji polnem dnevu. Za konec
smo se torej še malo družili in klepetali
in se nato prijetno siti in odžejani po-
časi odpeljali proti Celju, oziroma na-
šim domovom. Upajmo, da bodo tudi
prihodnji izleti podobno zanimivi kot
je bil letošnji. Lepo pa bi bilo, da bi se
mogoče člani društva opogumili in se
odzvali nekoliko bolj številčno.
Aleš Povše Vodička Muzeja na prostem je povedala veliko zanimivega
Zadišalo je po kostanju
Po lanskoletni uspešni izvedbi
kostanjevega piknika je bilo jasno, da
bo treba stvar ponoviti. Letošnji je
tako prinesel še boljšo udeležbo, kar
seveda pomeni, da bo piknik postal
vsakoletna tradicija.
Društvo paraplegikov jugozahodne
Štajerske je v sredo 23. oktobra pred
svojimi prostori v Celju organiziralo
kostanjev piknik, ki je že malo dišal
tudi po noči čarovnic. Lanskoletna prva
izvedba je imenitno uspela, letošnje
druženje je lanskoletno še nadgradilo,
saj se je zbralo še več članov društva in
njihovih svojcev ter asistentov. Pa tudi
vreme je kljub slabši napovedi sode-
lovalo. Nekateri sicer pravijo, da mora Bilo nas je veliko
biti za kostanj dovolj hladno, da si z kali niso niti napitki, ki na tak dogodek
njegovim lupljenjem ogrejemo prste in sodijo, kot so domači mošt ali Vinkova
roke, nam pa so bolj všeč nekoliko viš- medica, polega vsega ostalega seveda.
je temperature. Ampak za dobro vzdušje pa poskrbijo
Za estetsko dekoracijo naših prosto- predvsem udeleženci, ki uživajo na do-
rov so poskrbele naše pridne punce godku in takšnih letos ni manjkalo.
(Ina, Lea in Nataša), ki so imele v rokah Očitno naš kostanjev piknik postaja
tudi vse niti organizacije piknika. Pri- hit med našim članstvom in tradicijo
družila so se tudi dekleta Zavoda Vo- bo potrebno nadaljevati tudi naslednje
zim in dogodek je zaživel v polni meri. leto, smo si delili mnenje vsi, ki smo
Začelo se je že s pripravo kostanja, prišli. Pečenje kostanja sledi torej tudi
ki so ga narezale udeleženke piknika, oktobra naslednje leto.
za peko pa je poskrbel kostanj mojster Aleš Povše
s svojima dvema bobnoma za peko.
Polega kostanja smo imeli na voljo še
številne prigrizke ter razne sladice, ki
so jih udeleženci prinesli s sabo. Manj-
Kostanj mojster
I December 2024 35