Page 30 - KORAK 2024
P. 30

DOGODKI, KI SMO JIH OBISKALI





        Kolesarski dan v Celju





          Ena od prireditev v sklopu Evrop-
        skega  tedna  mobilnosti,  je  bil  tudi
        »Kolesarski dan« v Celju. V petek 20.
        septembra smo se udeleženci zbrali v
        Medlogu  pred  Srednjo  šolo  za  horti-
        kulturo in vizualne umetnosti Celje in
        se  skupaj  z  županom  Mestne  občine
        Celje Matijem Kovačem podali na kole-
        sarsko vožnjo do Prešernove ulice, kjer
        je bil organiziran sprejem kolesarjev.
          Za varno pot, ki je potekala po pro-
        metnih cestah sta poskrbela policist
        na motorju, ki je ustavljal promet ter s
        tem poskrbel za varnost udeležencev,
        ter policist na kolesu, ki je bil del naše
        skupine.
          V lepem in toplem vremenu se je
        zbralo  več  kot  70  kolesarjev  z  različ-
        nimi  kolesi.  Udeleženci  so  sodelova-
        li s cestnimi, gorskimi, starodobnimi,
        mestnimi, posebnimi za invalide na
        ročni  pogon  in  še  posebej  zanimivo   Z elektriko gre lažje
        konferenčno  kolo,  ki  ga  je  poganjalo  paraplegikov jugozahodne Štajerske  Mestna občina Celje.
        sedem oseb.                         odzvali vabilu in sodelovali v dogodku,                    Boris Hebar
          Z veseljem smo se tudi člani Društva  ki sta ga organizirala Zavod Vozim in




        V Para centru v Oseku je zopet dišalo po golažu




          21.  septembra,  na  čudovito  sončno   dile po najboljših močeh in dišave, ki   Sledilo je seveda še obvezno druže-
        soboto,  je  potekalo  že  tradicionalno   so se širile naokoli so zbudile lakoto v  nje in pred odhodom še obljuba, da
        tekmovanje  v  kuhanju  golaža,  ki  ga   naših želodčkih.              se vrneva spet prihodnje leto, ko bo
        je  organiziralo  Društvo  paraplegikov   Kljub samo trem ekipam, je komisija  upam,  tudi  udeležba  kuharskih  ekip
        Podravja v Para centru v Oseku.     po treh urah kuhanja tudi tokrat oceni-  bolj številna.
          Žal  je  letošnjo  prireditev  zaznamo-  la naše kuharske izdelke in nama dolo-
        vala  slaba  udeležba  kuharskih  ekip.   čila 2. mesto.                                       Boris Hebar
        Od  prvotno  prijavljenih  sedmih  ekip,
        so  se  tokratne  golažijade  udeležile
        samo štiri ekipe, pa še ena od teh je
        kuhala pasulj in ni tekmovala v pripra-
        vi golaža.

          Organizator je, kot je na takšnih do-
        godkih navada, med udeležence razde-
        lil meso ob pričetku kuhanja ob 9. uri
        in ekipe so se lahko lotile dela. Seve-
        da so vse ostale skrivnostne sestavine
        ekipe prinesle s sabo. Celjane sva tudi
        tokrat zastopala Stjepan Vurušič in Bo-
        ris Hebar, ki sva že preizkušena ekipa.
        Žal je slaba udeležba nekoliko pokvari-
        la vzdušje in tekmovalnost, ampak nič
        za to. Ekipe smo se kljub temu potru-
                                            Mojstra kuhanja golaža

        30           I December 2024
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35