Page 30 - KORAK 2024
P. 30
DOGODKI, KI SMO JIH OBISKALI
Kolesarski dan v Celju
Ena od prireditev v sklopu Evrop-
skega tedna mobilnosti, je bil tudi
»Kolesarski dan« v Celju. V petek 20.
septembra smo se udeleženci zbrali v
Medlogu pred Srednjo šolo za horti-
kulturo in vizualne umetnosti Celje in
se skupaj z županom Mestne občine
Celje Matijem Kovačem podali na kole-
sarsko vožnjo do Prešernove ulice, kjer
je bil organiziran sprejem kolesarjev.
Za varno pot, ki je potekala po pro-
metnih cestah sta poskrbela policist
na motorju, ki je ustavljal promet ter s
tem poskrbel za varnost udeležencev,
ter policist na kolesu, ki je bil del naše
skupine.
V lepem in toplem vremenu se je
zbralo več kot 70 kolesarjev z različ-
nimi kolesi. Udeleženci so sodelova-
li s cestnimi, gorskimi, starodobnimi,
mestnimi, posebnimi za invalide na
ročni pogon in še posebej zanimivo Z elektriko gre lažje
konferenčno kolo, ki ga je poganjalo paraplegikov jugozahodne Štajerske Mestna občina Celje.
sedem oseb. odzvali vabilu in sodelovali v dogodku, Boris Hebar
Z veseljem smo se tudi člani Društva ki sta ga organizirala Zavod Vozim in
V Para centru v Oseku je zopet dišalo po golažu
21. septembra, na čudovito sončno dile po najboljših močeh in dišave, ki Sledilo je seveda še obvezno druže-
soboto, je potekalo že tradicionalno so se širile naokoli so zbudile lakoto v nje in pred odhodom še obljuba, da
tekmovanje v kuhanju golaža, ki ga naših želodčkih. se vrneva spet prihodnje leto, ko bo
je organiziralo Društvo paraplegikov Kljub samo trem ekipam, je komisija upam, tudi udeležba kuharskih ekip
Podravja v Para centru v Oseku. po treh urah kuhanja tudi tokrat oceni- bolj številna.
Žal je letošnjo prireditev zaznamo- la naše kuharske izdelke in nama dolo-
vala slaba udeležba kuharskih ekip. čila 2. mesto. Boris Hebar
Od prvotno prijavljenih sedmih ekip,
so se tokratne golažijade udeležile
samo štiri ekipe, pa še ena od teh je
kuhala pasulj in ni tekmovala v pripra-
vi golaža.
Organizator je, kot je na takšnih do-
godkih navada, med udeležence razde-
lil meso ob pričetku kuhanja ob 9. uri
in ekipe so se lahko lotile dela. Seve-
da so vse ostale skrivnostne sestavine
ekipe prinesle s sabo. Celjane sva tudi
tokrat zastopala Stjepan Vurušič in Bo-
ris Hebar, ki sva že preizkušena ekipa.
Žal je slaba udeležba nekoliko pokvari-
la vzdušje in tekmovalnost, ampak nič
za to. Ekipe smo se kljub temu potru-
Mojstra kuhanja golaža
30 I December 2024