Page 23 - KORAK 2023
P. 23

IZLETI, SREČANJA, PRIGODE ČLANOV



                                                                                vzemajo tudi za razvoj lastnih kadrov.
                                                                                 Po končanem ogledu tovarne in ob-
                                                                                veznem fotografiranju smo se odpravili
                                                                                v gostilno  Jazbec na kosilo,  s katerim
                                                                                so  nas  počastili  naši  gostitelji.  Topel
                                                                                obrok nam je po dolgi poti in ogledu
                                                                                tovarne resnično prijal.
                                                                                 Po kosilu smo se odpravili proti Brez-
                                                                                ju,  kjer  smo  si  želeli  ogledati  znano
                                                                                romarsko cerkev, Baziliko Marije Po-
                                                                                magaj. Pot nas je vodila skozi Bovec
                                                                                v dolino Trente, na Vršič in v Kranjsko
                                                                                Goro. Zaradi dežja in spolzke ceste se
                                                                                je pot zavlekla, zato smo ogled cerkve
                                                                                zamudili.
                                                                                 Zahvaljujemo se podjetju TIK, direk-
        V gostilni Jazbec                                                       torici Petri Borovinšek, Alenu, Tanji in
        oziroma izdelava nekaterih izdelkov je  spremenijo v katetre, sonde, igle, ka-  ostalim zaposlenim, za njihovo prijaz-
        popolnoma  avtomatizirana, njihova  nile itd, do zadnjih postopkov dela, ko  nost in gostoljubnost, nepozabno dru-
        vizija pa je, da bi avtomatizirali večino  izdelke pakirajo v kartonske škatle, ki  ženje, ogled proizvodnje in pogostitev.
        proizvodnje.                        gredo potem v sosednjo Italijo na ste-  Posebej se zahvaljujemo tudi podje-
          Voden ogled proizvodnje je potekal  rilizacijo.                       tniku in našemu članu Miču Ostojiću, ki
        od tistega dela, ko v stroje za izdela-  Zapleteni  postopki  izdelave  medi-  je predlagal in organiziral ogled tovar-
        vo  cevk  in  priključkov  prihajajo  iz  za-  cinskih  pripomočkov  zahtevajo  tudi  ne.
        logovnika različni plastični granulati, ki  ustrezno stopnjo usposobljenosti za-
        se po vnaprej pripravljeni tehnologiji  poslenih, zato se v tovarni nenehno za-                Hudej Janez






        Kostanjev piknik




          Lepi jesenski dnevi kar vabijo v nar-
        avo  na  razne  sprehode,  v  gozd  nabi-
        rat gobe ali kostanj. Ob kostanju se je
        našemu  predsedniku  Mateju  porodila
        ideja, da bi lahko organizirali kostan-
        jev  piknik.  Tako  so  stekle  priprave.
        Kostanj smo večji del kupili, bobne za
        peko je nabavil Boris, določili smo da-
        tum in to je bilo to.

          Zbrali  smo  se  v  sredo,  25.  oktobra
        ob 12. uri, kar pred društvenimi pro-
        stori.  Udeležba  je  bila  zelo  dobra,  pa
        še sonce ki je kukalo izza oblakov nas
        je prijetno grelo. Kostanj smo najprej
        narezali,  potem  pa  ga  je  večina  šla  v
        peko, nekaj pa na kuhanje. Udeleženci
        smo bili dobre volje in kar presenetlji-
        vo zgovorni. Poleg kostanja smo naše
        borbončice  razvajali  tudi  z  različnimi
        vrstami  sadja  in  pijače,  pa  še  izbira
        sladic, ki so jih nekateri spekli doma   Boris bdel nad peko kostanja
        in prinesli s sabo je bila res velika. Na   druženje šlo kar prehitro proti koncu.  ohladile tudi dežne kapljice, se je dru-
        ogled je bil tudi naš avtodom, ki omo-  Najprej so se poslovili  naši strelci, ki  ženje končalo. Vsekakor ga bo nasled-
        goča letovanje tudi osebam na invalid-  so se odpravili na svoj redni trening,   nje leto potrebno ponoviti, smo si bili
        skem vozičku.                       za njimi pa počasi tudi ostali, ko se je  enotni ob odhodu.
          Ker čas kar prehitro teče, je tudi naše
                                            sonce skrilo za oblake in so nas malo                       Aleš Povše


                                                                                              I December 2023  23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28