Page 23 - KORAK 2023
P. 23
IZLETI, SREČANJA, PRIGODE ČLANOV
vzemajo tudi za razvoj lastnih kadrov.
Po končanem ogledu tovarne in ob-
veznem fotografiranju smo se odpravili
v gostilno Jazbec na kosilo, s katerim
so nas počastili naši gostitelji. Topel
obrok nam je po dolgi poti in ogledu
tovarne resnično prijal.
Po kosilu smo se odpravili proti Brez-
ju, kjer smo si želeli ogledati znano
romarsko cerkev, Baziliko Marije Po-
magaj. Pot nas je vodila skozi Bovec
v dolino Trente, na Vršič in v Kranjsko
Goro. Zaradi dežja in spolzke ceste se
je pot zavlekla, zato smo ogled cerkve
zamudili.
Zahvaljujemo se podjetju TIK, direk-
V gostilni Jazbec torici Petri Borovinšek, Alenu, Tanji in
oziroma izdelava nekaterih izdelkov je spremenijo v katetre, sonde, igle, ka- ostalim zaposlenim, za njihovo prijaz-
popolnoma avtomatizirana, njihova nile itd, do zadnjih postopkov dela, ko nost in gostoljubnost, nepozabno dru-
vizija pa je, da bi avtomatizirali večino izdelke pakirajo v kartonske škatle, ki ženje, ogled proizvodnje in pogostitev.
proizvodnje. gredo potem v sosednjo Italijo na ste- Posebej se zahvaljujemo tudi podje-
Voden ogled proizvodnje je potekal rilizacijo. tniku in našemu članu Miču Ostojiću, ki
od tistega dela, ko v stroje za izdela- Zapleteni postopki izdelave medi- je predlagal in organiziral ogled tovar-
vo cevk in priključkov prihajajo iz za- cinskih pripomočkov zahtevajo tudi ne.
logovnika različni plastični granulati, ki ustrezno stopnjo usposobljenosti za-
se po vnaprej pripravljeni tehnologiji poslenih, zato se v tovarni nenehno za- Hudej Janez
Kostanjev piknik
Lepi jesenski dnevi kar vabijo v nar-
avo na razne sprehode, v gozd nabi-
rat gobe ali kostanj. Ob kostanju se je
našemu predsedniku Mateju porodila
ideja, da bi lahko organizirali kostan-
jev piknik. Tako so stekle priprave.
Kostanj smo večji del kupili, bobne za
peko je nabavil Boris, določili smo da-
tum in to je bilo to.
Zbrali smo se v sredo, 25. oktobra
ob 12. uri, kar pred društvenimi pro-
stori. Udeležba je bila zelo dobra, pa
še sonce ki je kukalo izza oblakov nas
je prijetno grelo. Kostanj smo najprej
narezali, potem pa ga je večina šla v
peko, nekaj pa na kuhanje. Udeleženci
smo bili dobre volje in kar presenetlji-
vo zgovorni. Poleg kostanja smo naše
borbončice razvajali tudi z različnimi
vrstami sadja in pijače, pa še izbira
sladic, ki so jih nekateri spekli doma Boris bdel nad peko kostanja
in prinesli s sabo je bila res velika. Na druženje šlo kar prehitro proti koncu. ohladile tudi dežne kapljice, se je dru-
ogled je bil tudi naš avtodom, ki omo- Najprej so se poslovili naši strelci, ki ženje končalo. Vsekakor ga bo nasled-
goča letovanje tudi osebam na invalid- so se odpravili na svoj redni trening, nje leto potrebno ponoviti, smo si bili
skem vozičku. za njimi pa počasi tudi ostali, ko se je enotni ob odhodu.
Ker čas kar prehitro teče, je tudi naše
sonce skrilo za oblake in so nas malo Aleš Povše
I December 2023 23