Interesne dejavnosti

V PARACENTRU V OSEKU JE ZOPET DIŠALO PO GOLAŽU

Na čudovito sončno soboto, 21 septembra,  je potekalo že tradicionalno tekmovanje v kuhanju golaža, ki ga je organiziralo Društvo paraplegikov Podravja, kot tudi v prejšnjih letih, v Paracentru v Oseku. Žal je letošnjo prireditev zaznamovala slaba udeležba. Od prvotno prijavljenih sedmih ekip, so se tokratne golažijade udeležile samo štiri, pa še ena od teh je kuhala pasulj in ni tekmovali v pripravi golaža.

Organizator je, kot je na takšnih dogodkih navada, med udeležence razdelil meso ob pričetku kuhanja ob 9. uri in ekipe so se lahko lotile dela. Seveda so vse ostale skrivnostne sestavine ekipe prinesle s sabo. Celjane sva tudi tokrat zastopala Stjepan Vurušič in Boris Hebar, ki sva že preizkušena ekipa. Žal je slaba udeležba nekoliko pokvarila vzdušje in tekmovalnost, ampak nič za to. Ekipe smo se kljub temu potrudile po najboljših močeh in dišave, ki so se širile naokoli so bile res vabljive.

Kljub samo trem ekipam, je komisija po treh urah kuhanja, tudi tokrat ocenila naše kuharske izdelke in nama določila 2. mesto. Sledilo je seveda še obvezno druženje in pred odhodom še obljuba, da se vrneva spet prihodnje leto, ko bo upam, tudi udeležba kuharskih ekip bolj številna.

Hebar Boris

Dodaj odgovor