Interesne dejavnosti

UDELEŽBA DPJZŠ NA TRADICIONALNEM OBČINSKEM BAZARJU V ŠTORAH

V parku Lipa v občini Štore je 13.06.2024 ponovno potekal že tradicionalni Občinski Bazar, ki se ga vsako leto z veseljem udeleži Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Ta dogodek, ki je že vrsto let priljubljen med domačini in obiskovalci iz širše okolice, ponuja priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj ter promocijo različnih društev in organizacij. Bazar, ki je potekal med 9. in 14. uro je vključeval vse od Knjižnega bazarja, možnosti meritve krvnega tlaka ter analize telesne sestave s svetovanjem, predstavitve dela gasilcev, peke brezglutenskih palačink, degustacije bograča seveda pa ni manjkala tudi predstavitev naše košarke na vozičkih.

Naše Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je tudi tokrat predstavilo svoje aktivnosti in dosežke. Obiskovalci so se lahko seznanili z našimi programi, ki vključujejo različne športne, kulturne in socialne dejavnosti, namenjene izboljšanju kakovosti življenja naših članov. Prav tako smo predstavili nekaj inovativnih pripomočkov, ki olajšujejo vsakodnevno življenje paraplegikov. Stojnica našega društva je bila med bolj obiskanimi, saj smo poleg informacij ponudili tudi možnost, da so lahko obiskovalci sami preizkusili različne pripomočke in se poučili o pravilni uporabi invalidskih vozičkov. Poseben poudarek smo namenili tudi ozaveščanju javnosti o pomembnosti vključevanja oseb z invalidnostmi v vse segmente družbenega življenja.

Dogodek je bil priložnost za krepitev sodelovanja med društvi in organizacijami ter za povezovanje z lokalno skupnostjo. Mnogi obiskovalci so izrazili svojo podporo in zanimanje za naše delo, kar nas navdaja z optimizmom in motivacijo za nadaljnje aktivnosti. Veseli pa nas, da smo lahko vsi obudili tudi nekoliko navijaškega duha saj je isti dan, mimo Štor potekala že 30. kolesarska dirka po Sloveniji. Posebna zahvala gre organizatorjem Občinskega Bazarja, ki so kljub vremenu, ki nam je letos želelo nekoliko ponagajati, znova poskrbeli za odlično organizacijo in prijetno vzdušje.

Verjamemo, da takšni dogodki pomembno prispevajo k ozaveščanju in sprejemanju raznolikosti ter krepijo vezi v skupnosti. Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske se že veseli naslednjega leta, ko bomo ponovno imeli priložnost predstaviti naše delo in dosežke ter se povezati z novimi in starimi prijatelji.

Ina Mastnak

Dodaj odgovor