DIŠALO PO KROFIH
V društvenih prostorih smo se 24. februarja 2022, po dolgem zatišju, ki ga je povzročila epidemija covida-19, ponovno zbrali z našimi člani. Društvo je namreč organiziralo pustno druženje ob peki krofov z odlično slaščičarko in kuharico Klavdijo Simler, ki je svoje znanje in ljubezen do kuhinje pokazala tudi v prvi sezoni slovenskega MasterChefa. Člani društva so bili lepo vabljeni, da se nam pridružijo na prijetnem druženju, s katerim smo priklicali nekoliko pustnega vzdušja. Klavdija Simler nam je predstavila enostaven recept za peko krofov, ki ga sama poimenuje recept za telebane, saj je tako enostaven, da se ga lahko loti prav vsak še tako neizkušen pek in kuhar.
Razkrila nam je nekaj skrivnosti velikih kuharskih mojstrov pri peki krofov, torej kako si peko olajšati kot tudi na katere stvari pri sami pripravi ne smemo pozabiti. Ko je bilo testo primerno zgneteno je pokazala pravilne tehnike za oblikovanje krofov ter vsakemu izmed članov omogočila, da se tudi sam preizkusi pri oblikovanju testa, nato pa smo hlebčke nekaj časa pustili vzhajati. Čas, ki ga je testo vzelo za vzhajanje, smo izkoristili za prijetne in tople pogovore ob kavici. Za konec pa smo se seveda vsi posladkali z odlično pripravljenimi čokoladnimi in marmeladnimi krofi.
Ina Mastnak